Logo

Log ind

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
D95a8d28fb657fe8f29aa1d2cc150fe2c7193cddd67dc467e6e017a1f6b9354a
  • Sider

  • No pages

Liz&Fitness Link Blog

KvinnaLiss &Fitness

Liz&Fitness's Blog

Snart dags för återhämtning

AddthisDel   FeedRSS feed  

Då var dagens styrketräningspass undangjort. I dag var en rad dynor till några av maskinerna borta eftersom gymmet för tiden renoverar...så jag körde några andra alternativa övningar i stället, sådant brukar vanligtvis gå bra, fast just nu va jag sugen på att hålla mig till de samma övningarna bara liiite till..men ingen katastrof...så är det bara ibland. Kom i alla fall gott i gång och kunde öka lite mer på belastningen båda i militärpress, benkpräss och baksida av axlar...inte mycket kanske...men tillräcklig till att jag ser och känner lite framgång hos mig själv..främst i utförandet..vilken underbar känsla att klara av lite mera än förra gången!

 


Det blir ändå inte särskilt länge till hela kroppen skall få vila sig känder jag, jag forsöker ju alltid att lyssna på kroppen och inte ignorera "signalerna" ...att lyfta så tung en orkar en period rör ju gott om i kroppen...inte bara muskler som skall återställas nu, nervbanor, bindväv och hormoner etc. skall också få återhämta sig. Vilan kommer vara ungefär en veckas tid, och här funkar det inte helt med några dagars softing på soffan...det skall vilas på riktigt! Altså, varje muskel får tilsammans max 10 dagar på sig för en slags "reset"...det får ju inte bli för länge häller. Skall se om det blir efter nesta benpass. Promenader blir som vanligt: när jag vill ;-) I huvudet har jag redan så smått börjat plocka bort vissa övningar och nya/gamla granskas ...variation kommer verkligen att fryda!

Nu måste jag igång och göra en "självpresentation" som skall vara klar tills i morgon utpå dagen, blir nästan som ett litet hobbypyssel där jag skall använda mig av olika symboler (snusade runt på Panduros Hobby igår), hoppas jag räcker bli klar, vet ju att när jag först börjar på något "kreativt och skapande" så blir jag så fängslad att jag inte kan sluta..så många idéer som vil ut från denna lite überaktiva hjärna. Den stora utmaningen här ligger nog i att jag måste presentera detta i detaljer för en hel grupp (stresshandteringsgruppen jag går i)...får nestan ångest vid tanken, fast jag vet ju också att dessa menniskor inte bits..he..he..så jag får forsöka tänka att det kommer gå bra. 

Trevlig kväll på er!

 
Written 857 weeks ago
7137 857 weeks ago

Madde J

Det låter som att du har bra koll på hur din kropp mår, och vad som krävs när man tränar hårt! Vilan är ofta det folk minst förknippar med en seriöst tränande, men det är ofta den som gör skillnaden i slutet, mellan att skada sig, och att lyckas utvecklas hela livet! Trevlig kväll på dig också!
Mvh
No_small_image 857 weeks ago

/da/profile

Håller med madde jag. Du verkar ha bra koll. Din presentation går säkert bra, lycka till. Mvh
D95a8d28fb657fe8f29aa1d2cc150fe2c7193cddd67dc467e6e017a1f6b9354a 857 weeks ago

Liz&Fitness

Hej på er tjejer och tack så mycket! Ja för mig har det ju tagit sin tid att få lite koll på min kost och träning. Bara för några få år tillbaka gjorde jag motsatsen till i dag, åt inte mat när jag borde och tränade lite på tok, dagarna jag inte styrketränade höll min konditionspass på i mellan 2 till 3 timmar (intervall mellan cykel/löpning/powerwalk)...därimellan klämde jag också in promenader och gympapass...så maten och träningen ledde ingenstans för min del...några egentliga framsteg kunde jag inte se...det började också bli lite "måste" över det hela...(undrar fortfarande på hur jag hadde tid allt till detta samtidigt som barn, jobb och hem skulle skötas) Som tur är kom jag över en del bra info om hur kropp (och själ) mår som bäst ihop med träning och kost, verkligen guld värdt! :-) Sköt om er och ha en underbar dag!