Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

asanorman Link Blog

KvinnaÅsa Norman, 57year

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Funktionell löpning

AddthisShare   FeedRSS feed  
Jag har blivit frälst. Funktionell träning passar mig exakt. Var på ett föredrag om ämnet häromveckan. Föreläsarens ledord var: Instabilitet och rotationer. Lägger man in det i sin träning stärker man de inre musklerna runt rygg och mage.

Instabilitet kan vara stå på ett ben, stå på en boll, kliv om kring i krånglig terräng. Allt som påverkar balansen. In med armarna till kroppen och bålmuskulaturen måste jobba mer. Rotationer stärker de diagonala musklerna. Man blir stark i rörelsen.

Jag var tvungen att testa på min löprunda. Har en liten skogsbacke med ett nedlagt elljusspår där jag bor. Sprang dit men lämnade spåret så fort jag kunde och kastade mig in blåbärsriset. Satte kurs mot en låg gren som jag var tvungen att huka mig under för att ta mig förbi. Upp och ner för backarna. In i ett buskage där jag var tvungen att springa sicksack. Efteråt var jag piggare än någonsin.

Total mindfulness eftersom jag inte kunde tänka på något annat än var jag satte fötterna. Kände av rumpan ordentligt dagen efter, kändes jättebra! Ryggen var också trött vilket gissningsvis beror på dåliga magmuskler. Suverän träning att fortsätta med alltså men troligen inte överdriva i början.
Sådana här pass kommer att bli grunden i min styrketräning framöver. Då slipper jag tänka på att jag borde lyfta skrot så mycket. Kan bli en och annan hantel ändå.
 

Attached images

F423331b53c159a9afca543a9cd722a8
 
Written 675 weeks ago
40681 675 weeks ago

infrva

Mycket bra träning som skidåkarna kör mycket. Min bror sprang ofta runt vår sjö i stugan, helt obanat, tog ca 2,5 timmar. Betydligt jobbigare än ett vanligt pass.
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 675 weeks ago

Vidstige

Jag har alltid gillat funktionell träning. I höstas sprang jag zick-zack utmed jogging-/gångstråket vilket innebar att jag ibland var tvungen att ta mig över parkbänkar, små murar samt några trappsteg. :)
No_small_image 675 weeks ago

asanorman

Kul att fler gillar detta.
eler01: Känner mig jättestolt att du tände på idén. Jag kollar din blogg och ser om du skriver något om det var en kick när du testat.
infrva: Skidåkare verkar vara först med allt. De var väl de enda som körde stavgång för ett antal år sedan.
Vidstige: Bra grej med parkbänkar. DÅ behöver man inte ens vara i skogen.