Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

asanorman Link Blog

KvinnaÅsa Norman, 56year

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Workout trainer

AddthisShare   FeedRSS feed  

Sedan jag blev med smartphone har jag blivit helfrälst i att använda den till träning och annat. Den är en multimaskin som nog snart också kan koka kaffe. När det gäller träningsappar finns det oändligt många (ok inte oändligt men många). Apparna är för mig en fantastisk motivationhöjare. En av mina favoritappar är Workout trainer som jag tycker har exakt det jag behöver i sin gratisversion. Den finnsi betalversion också med ännu mer finesser.


https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skimble.workouts&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5za2ltYmxlLndvcmtvdXRzIl0.


I programmet finns både färdiga program och möjligheten att plocka ihop sitt eget. Vill man ha ett färdigt program kan man bläddra i kategorier som exempel, mage, armar, löpning, styrka, cardio. Här finns övningar både med enbart kroppsvikt eller med hantlar. Variationen är stor och det finns olika svårighetsgrad light, moderate, extreme. Just nu nöter jag på med ett bra allroundprogram som är perfekt som styrketräning ute "the awesomee body circuit". Det tar 12 minuter att köra igenom 1 minut övning och 15 sekunder vila mellan. Det är plankor, burpees, situps, pushups, lunges mm. Jag kör det två gånger och sedan känner jag att jag fått en tillräckligt utmattande genomkörare.


Vill man ha ett eget program går man in och gör ett anpassat och plockar ihop sina favortövningar tid och antal och önskad vila emellan. Redigeringen är inte den mest användarvänliga om man vill ändra sina val men det duger.


När man kör sitt program rullar enkla men överraskande instruktiva bilder på hur övningen ska göras. Litet som en tränings-dvd i fickformat. En röst beskriver övningen och peppar emellanåt. Jag kör musik när jag tränar från en annan app och det jag saknar är en individuell volyminställning för att höja volymen i appen. Jag vill kunna höra rösten och musiken i en lämplig kombination. NU överröstar musiken röstenlitet för mycket. Det enklaste är att först göra ett nytt program utan musik så man ordenltigt hör hur man ska göra. Sedan är det lättare att höra litet halvrassligt.


Betalversionen av appen är ett abonnemang som löper periosdvis (10 dollar för 3 månader, 25 dollar för ett år) . Det passar inte mig så jag är inte sugen ännu. Men det är bra mycket billigare än ett gymkort. Med betalverionen finns ingen begränsning i antal egna program och det finns önnu fler övningar att välja på. I betalverisonen kan man också välja coachröst om man vill det.


Någon annan som testat denna och har synpunkter?


Ha en skön träningsdag!


/Åsa

 

Attached images

A70def94966efda329e767b7ffca2ca9
 
Written 608 weeks ago