Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

bengt@bengtsall.se Link Blog

ManBengt Säll, 64year , Nacka, Sweden

More haste, less speed

En blogg om löpning och livet. Garanterat inga PB eller varvtider

3 dagars vila och sen.....

AddthisShare   FeedRSS feed  
är man på banan igen :)

Efter mitt tunga pass i måndags hade jag ju ordinerat mej vila från löpningen, och det har jag hållt nu i tre dagar.
Ikväll klarade jag det inte längre, springet i benen tog över och vips var jag ute på ett kortpass igen.

Tre dagars vila och benen känns som nya, helt fantastiskt. De pinnade på som dopade trumpinnar och jag hade inget val än att följa med.
Där ser man vad lätt det är att överträna och inte direkt notera det, jag har sett på min statistik att dagsformen blivit sämre och sämre men inte kopplat det till att man bör lägga in nån lugnare vecka emellanåt, men nu har jag lärt mej (tror jag).

Jag sprang som sagt lite snabbare idag och försökte att hålla upp kadensen så mycket som möjligt och det funkade ganska bra, tyvärr batteritorsk på löparklockan så jag kunde inte kolla steglängd och kadens men det kändes att den låg betydligt högre än vanligt. En effekt blev att jag mot slutet blev lite trött i övre svankryggen förmodligen för att jag rätade mej lite mer än vanligt p.g.a den lite högre farten, vad lär man sig av detta jo:
Coreträning, coreträning och coreträning.

Jag är ju lite konservativ så för mej blir det nog en lite vanliga övningar som plankanvarianter, rygglyft och lite situps.

Annars kan man ju alltid prova lite snakeropes, bulgarian bags, kettlebells eller bildäck. Inte för jag har en aning om vad man skall ha dem till men bra skall det vara ;-)


Spring försiktigt

MVH/Bengt



 
Written 694 weeks ago