Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

bengt@bengtsall.se Link Blog

ManBengt Säll, 64year , Nacka, Sweden

More haste, less speed

En blogg om löpning och livet. Garanterat inga PB eller varvtider

Ett alldeles för tufft pass

AddthisShare   FeedRSS feed  
Gårdagen var avsatt för städning.
Min fru är bortrest på jobb och vår dotter är och hälsar på henne över helgen, så jag hade planerat att städa när jag ändå var själv.
Nu reducerades städningen till en genomgång av mina lådor med träningskläder, en inte helt oviktig syssla det heller. Så lördagens städning bör nog gå under rubriken "kortpass" om än ett "kvalitetspass".

Detta ger i handen att söndagen helt klart var bokad för ett "långpass" eller egentligen ett "brickpass", det var ju nämligen tre discipliner idag: Dammtorkning, dammsugning och golvskurning.
Ett rejält pass, men om man vill ligga på topp måste man satsa.

Jag startade med korta snabba intervaller på dammtorkningen 2 min 30 sek vila.
Planen var att klara minst 10 sådana men redan efter tre så började det ta emot och sista intervallet var nog snarare 2 min vila och 30 sek damtorkning.
Efter denna pärs tog jag mej en rejäl vila på 30 min för att vara pigg inför disciplin 2, dammsugningen.

Jag satsade hårt redan på första rakan bort mot sovrummet men det dröjde inte länge förrän benen började strejka.
Jag vet inte om jag har fel teknik men det är vanligt att benen tar slut alldeles för tidigt vid just dammsugning.
Med benen ur spel låg nu allt hopp till min mentala styrka men som tidigare sagts mitt pannben är inte av den tjockaste modellen så det är ett under att jag lyckades fullfölja.

Mycket vätska (läs kaffe) och en längre vila var receptet inför disciplin 3, golvskurning.
Att det blev en pina från start till mål inget att sticka under stol med, helt klart så var detta ett pass som var alldeles för tufft för mej just idag, det är bara att inse.

När jag så här i efterhand försöker analysera passet så tror jag att jag har kört för hårt med just städning nu ett tag så jag har ordinerat mej en rejäl vila innan jag kör nästa pass. dessutom tror jag att om jag får råd så skall jag nog skaffa mej en PS, dels för tekniken men också för att tvingas till kontinuitet.

När jag hämtat mej kände jag mej väldigt nöjd iallafall, som belöning stoppade jag in ett extra styrkepass nu på kvällen, jag håller på att introducera lite nya ben och ryggövningar så det kändes bra.

PS vadå??

"Personlig Städare" naturligtvis

Städa försiktigt

MVH/Bengt
 
Written 693 weeks ago
24608 693 weeks ago

bejjan

hehe.. ja de där passen är väl sällan roliga?!! men precis som med "vanliga" träningspass är det väldans gott efteråt :-)