Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

bengt@bengtsall.se Link Blog

ManBengt Säll, 64year , Nacka, Sweden

More haste, less speed

En blogg om löpning och livet. Garanterat inga PB eller varvtider

Fettmängd och långpass

AddthisShare   FeedRSS feed  

I dag var det långpass. Lite för skönt i sängen så en sen morgon blev det och joggingskorna fick inte börja arbeta förrän vid ett-tiden.


En blek men dock januarisol följde mej leende och taloxarna hejade glatt på med sin vårstofer i varenda buske.


Ett par tre grader kallt och blå himmel, här och var hördes vårbäckar som porlade för fullt.


En helt fantastisk dag kort och gott.


Lite tungt steg men det kan bero på att jag försöker ställa om dieten till högre procent fett och har nog inte vant mej riktigt än, så jag känner ofta en tunghet som jag inte känt tidigare.


I övrigt var kroppen med mej hela vägen, jag fick ingen direkt ökad trötthetskänsla alls förutom kanske de sista kilometrarna, och det brukar ju vara psykiskt och ganska vanligt förekommande.


Det är möjligt att den högre mängden fett gör att kroppen kan plocka ut energin mer jämt och kanske under längre tid än vad kolhydratenergin räcker till. I dag höll jag på i knapt två timmar och fyllde inte på med vare sig vätska eller energi och det fungerade bra tycker jag. Att inte fylla på med dryck är nog inte så smart eftersom det blir en hel del att dricka när man kommer hem då och jag brukar dricka under passen för att träna upp förmågan att ta in vätska under gång så att säga.


Allt flöt på riktigt bra men den sista halvtimmen blev lite kallare eftersom solen behagade att gå ner och det dröjde inte länge innan kyla sakta kom krypande och påminde mej om att än är våren inte riktigt här.


Senare på kvällen blev det bio med min fru och min dotter. "The Tourist", rekommenderas varmt.


Även om jag måste säga att Angelina Jolie´s viktnedgång inte är ok,


Tyvärr fel signaler om vad skönhet är, tycker jag


 


 


Spring försiktigt


MVH/Bengt

 
Written 691 weeks ago
69917 691 weeks ago

ladylake

Låter som en underbar tur:)
Du har helt rätt ang. Angelina Js vikt och signaler tillvåra barn/ungdomar. Jag har själv en dotter med en ätstörning som vi just nu kämpar febrilt med för att äta igen.