Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

bengt@bengtsall.se Link Blog

ManBengt Säll, 64year , Nacka, Sweden

More haste, less speed

En blogg om löpning och livet. Garanterat inga PB eller varvtider

Gnällspik i badskor.

AddthisShare   FeedRSS feed  

Börjar känna mej som en riktig gnällspik här men nu när det verkar som min gubbvad inte är så skadad som jag trodde så börjar senan ovanpå stortån spöka.


Efter ca 35 mil den här vintern i mina dubbskor så verkar det som jag helt plötsligt får skavsår ovanpå vänster stortå, längst in mot foten. Verkar ha blivit nån typ av inflamation i senan vilket gör att det smärtar så fort jag har skor på mej.


I var det löpning på schemat men som sagt inga löparskor tillät det så jag fick gå på jakt och hittade till sist ett par gamla badskor köpta på stranden på Kreta förra sommaren.


Nu snackar vi minimalistiska barfotaskor, det är ju så inne nu med "Five fingers" och allt så varför inte?


Lite för kallt ute så det fick bli hamsterbandet igen. Jag är ju extremt beläst vad gäller löpning och allt som har med träning att göra (vem sa självgod?) och vet naturligtvis att man skall börja med en kort sträcka när man byter skor som förändrar löpsteget. 


Och så blev det........................inte.


Steget blev ju helt fantastiskt utan de där finlandsfärjorna som man normalt har på fötterna. Helt plötsligt var det nästan roligt att springa på bandet till och med, så jag höll väl på där en timma innan jag besinnande mej och klev av.


Jag kan inte riktigt förstå varför jag känner mej så stel i baksidan av låren och i vaderna, det kan väl inte vara träningsvärk redan.


 


Nej, det är nog bara vanliga "gubb-ben"


 


Spring försiktigt (särskilt i badskor)


 


MVH/Bengt


 


 

 
Written 690 weeks ago