Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

bengt@bengtsall.se Link Blog

ManBengt Säll, 64year , Nacka, Sweden

More haste, less speed

En blogg om löpning och livet. Garanterat inga PB eller varvtider

Jag har en plan !!!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Och det har väl många av oss som tränar regelbundet.


Jag skall lägga i fler kvalitetspass, både intervaller och fartlek eftersom jag jobbar på att öka min fart nu under våren. Passen skall varieras lite mer så att långpassen blir lite längre och kortpassen bli snabbare allt enligt en någorlunda bestämd plan i mitt huvud.


Enligt mitt huvud så var det träningsledigt i dag, jag har jobbat hela natten och bara sovit ett par timmar nu i morse så helt naturligt ingen träning i dag.


Jag kände mej seg och trött hela dagen, både huvud och kropp levde sina egna liv och de hade definitivt inte pratat ihop sej om aktiviteterna.


Efter hundpromenaden nu på kvällskanten stod jag vid vägkälet: Sängen eller göra någonting vetting. Förmodligen var det syret från promenaden som hjälpte mej att fatta beslutet att ta en liten återhämtningsrunda bara för att se om jag piggnade till.


På med löparkläderna och sen ut på en ren lyxlöpning.


Detta var ett extrapass så jag hade inget krav på mej att vare sig springa långt eller fort utan bara vara ute för att det är så skönt.


För mej innebar det  ett riktigt lugnt tempo (säkert knappt styrfart för många) men farten var inte viktig utan välbefinnandet av att vara ute och ta sig fram på friska, starka ben, något man önskar att alla fick uppleva.


Helt plötsligt kände jag den där känslan som jag hade de första månaderna när jag precis hade börjat springa, en euforisk pirrande känsla av att allt kunde bli möjligt och att kroppen älskade att helt plötsligt få bli uppgraderad till något man vårdar och bryr sig om.


Så ta chansen någon gång helt oplanerat, stick ut och lyxspring.


Det är man värd


 


Spring försiktigt


MVH/Bengt

 
Written 692 weeks ago
31850 692 weeks ago

proppan2

Låter hur härligt som helst! De där spontana passen kan ofta vara de bästa. :-)
No_small_image 692 weeks ago

MarianaH

Vilken härlig känsla! :)
79561 692 weeks ago

nopoo

Livet på en pinne:)