Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

bengt@bengtsall.se Link Blog

ManBengt Säll, 64year , Nacka, Sweden

More haste, less speed

En blogg om löpning och livet. Garanterat inga PB eller varvtider

Snömodd eller tankebubblor

AddthisShare   FeedRSS feed  

Efter träningsvila igår så stod valet mellan löpning eller styrka idag. Under hundpromenaden i morse bestämde jag mej för styrketräning, jag är liksom lite trött på den här snömodden nu ett tag.


Jag har absolut inget emot att springa ute under vintern men tills sist saknar jag barmarken och de mjuka skogsstigarna. Så idag blev det styrka nere på gymmet. 


Förvånandsvärt mycket folk noterade jag redan på parkeringen, det är väl alla nyårslöften som skall infrias tänkte jag och kände mej mycket mer rutinerad än alla andra, jag som drog igång mitt styrketränande redan i november.


Nu visade det sig inte alls vara rookies som med nybörjarmuskler stod i kö för de lättaste vikterna, utan alla hanterade maskiner och vikter som de aldrig gjort något annat och dessutom med kroppar som vittnade om att de börjat sin träning långt innan november.


Mitt ego fick sig en liten törn och jag drog in magen lite extra för att inte sticka ut från mängden allt för mycket.


Det är ju kul att titta på alla andra som tränar fast det gäller ju att göra det i smyg så man inte blir stämplad som nån galning med helt andra avsikter än att bygga styrka.


Det vore kul att veta vad alla tänker på , vad som är deras motivation. Det är säkert så att av femtio som tränar så finns det minst lika många anledningar och motivationer. Man skulle ha en så där tankebubbla som de har i serietidningarna så man kunde läsa vad det är för obskyra krafter som drar oss till gym och löpspår.


Eller så är det inte så konstigt än då.


Jag säger som Jonas Colting i sin förra bok "Jag vill ju bara se bra ut naken"


 


 


 


 

 
Written 695 weeks ago