Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

bengt@bengtsall.se Link Blog

ManBengt Säll, 64year , Nacka, Sweden

More haste, less speed

En blogg om löpning och livet. Garanterat inga PB eller varvtider

Ta i så hjärnan växer

AddthisShare   FeedRSS feed  

I dag var det styrka som gällde, jag har ju återhämtningsvecka vad gäller löpningen även om springet i benen redan kommit tillbaka.


Mycket folk på gymmet, mellan 17:00 och 19:00 är nog en illa vald tid om man vill ha maskinerna för sig själv men jag misstänker att det dessutom finns en hel del nyårslöften som skall förverkligas nu under januari.


Det blir nog bättre fram mot våren (fast å andra sidan är det ju häftigt att så många tränar).


I går gjorde jag en fantastisk grön ärtsoppa, en riktigt mustig och krämig variant med mycket grädde i. Vid serveringen toppar man sen med en liten hög stekt bacon och stekta äppelbitar, riktigt gott.


Jag håller på och virrar mellan flera olika kostfilosofier just nu, många bokstäver är det iallafall. LCHF, GI och vad de nu kan heta alla.


Är inte riktigt säker på vad som passar mej men en sak som jag har kommit fram till är iallafall att bröd och vitt socker just nu inte får vara med i min diet, sen är jag lite mer osäker på fördelningen kolisar och fett.


Jag gillar tanken på att få bättre fettförbränning och vara mer oberoende av kohydraterna inför längre pass så just nu lutar det nog åt ett eget hopkok av Jonas Coltings version av "stenåldersmat" och det gottaste av LCHF-dieten.


Jag återkommer när jag har något att berätta.


Och för att vi ytterligare skall få motivation för vår träning så citerar jag en artikel i senaste nummret av "Aktiv Träning"


"När pulsen stiger så ökar också blodgenomströmningen i hjärnområdet hippocampus som ansvarar för mycket av vår minneskapacitet och inlärningsförmåga"......."Hjärnan tränas också och man kan till och med bli smartare, visar vetenskapliga undersökningar"


 


Tack för idag alla kloka människor


Spring försiktigt


MVH/Bengt

 
Written 694 weeks ago