Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
75048
  • Pages

  • No pages

Ekblad Link Blog

ManAndreas Ekblad, 56year , Ystad, Sweden

En galen Marathonman!

En blogg skriven av en galen löpare som älskar att springa långt!

Ny start (igen)!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Ja, det är lördag morgon, jag har varit ute med vovven på den dagliga rundan på 75 minuter, trots den tidiga timmen (06.30), är det varmt och när vi vänder vid talldungen flåsar hunden och jag i kapp.


Funderar på om bloggandet kan få mig i bättre form, det är helt klart värt ett försök.


Lite bakgrund till Ny start (igen):


Sommaren 2009 bestämde jag mig för att gå ner i vikt (igen), jag vägde då runt de 100 (helt ok vikt för en nyfödd elefant, kanske lite i underkant till och med). Jag lyckades med hjälp av en metod tappa 20 kg under sommaren, jag var nöjd och mådde bra. Började samtidigt springa, något jag en gång lova mig att aldrig mer göra. Men i alla fall började jag springa och satte målet att springa Göteborgsvarvet 2010. Jag höll igång hela hösten, höll vikten och sprang rätt många mil.


Efter nyåret hände något, jag vet inte vad, ibland tror jag att hjärnan spelar en spratt, vikten ökade och jag intalade mig att det bara handlade om något kilo här och något kilo där. Jag fortsatte springa men hade svårt att motstå hungern, hjärnan (jag) sa till mig att jag var tvungen att fylla på energin i kroppen för att kunna springa, så det gjorde jag. Jag genomförde Göteborgsvarvet på tiden 2.17, jag var inte riktigt nöjd, hade siktat på under två timmar. Men många hade haft det jobbigt under varvet och de flesta sa att det var det jobbigaste och varmaste varvet någonsin. Jag fick vara nöjd att jag tog mig runt.


Drygt tre veckor senare sprang jag Broloppet mellan Köpenhamn och Malmö, jag hade helgen innan legat sjuk med feber och borde inte sprungit. Broloppet är ett lättsprunget lopp, sträckorna är smidiga och oftast ligger det vind i ryggen längs hela ön och bron. Så även denna gången, det var rejäl medvind. Jag gick i mål på tiden 2.30, en usel tid. Ja, jag hade varit sjuk helgen innan tänkte jag. Veckan efter ställde jag mig på vågen, 95 kg, jag trillade nästan av vågen av förvåning, plötsligt hade jag svaret på varför det blivit så tungt att springa, tänk dig själv släpandes på en liten elefantunge i famnen, inte lätt att springa 21 km då.


Sedan semester i Tunisien, sol, bad, lata dagar och MASSOR av mat, frukosten var helt fantastisk, våfflor, pannkakor, croissanter och en massa annat gott. Lunchen var underbar och på kvällarna åt vi tre rätters middagar. Jag var i gymmet och sprang fyra av sju dagar, men vad hjälpte det? Väl hemma steg jag upp på vågen med fasa, 101 kg.


Nu tre veckor senare har jag tappat 10 kilo, midjan har minskat med 6 cm, jag känner att det är en ny start, jag tror att jag kommer att tappa de 20 kilo som är för mycket, men hur ska jag lyckas behålla formen denna gången? Bloggen kanske är ett sätt!


Det är dags att ta tag i livet, tid för att slita sig ur fåtöljen framför TV:n (där är ändå inget av intresse), tid att boka tider på gymmet igen (jag har ju ett årskort) BodyJam, BodyPump, BodyCombat, BodyBalance, allt finns där inom räckhåll. Tid för löparskorna igen, sandskogen finns kvar och banorna ligger redo för mina löparsteg.


NU, vill jag se resultat, NU ÄR EN NY START!

 
Written 720 weeks ago
69917 720 weeks ago

ladylake

Bra val att ta kommandot över situationen :D Du verka ju ha förutsättningarna - tid och gymkort samt bra löparbanor så den enda som kan hindra dig nu är du själv ;-) Lycka till, ska bli kul och följa dina resultat!
75048 720 weeks ago

Ekblad

Tack Jessica för stödet! Det största hindret för mig är just jag själv. Jag har enormt lätt för att hitta undanflykter, tror att bloggandet kan vara ett sätt att arbeta med detta.
31850 720 weeks ago

proppan2

Du verkar helt klart motiverad och jag kan bara önska dig lycka till! :-) Och du, för mig har bloggen varit till sotr hjälp. Både genom arr jag "rapporterar" här och genom all inspiration man får av att läsa andras bloggar.