Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 48year

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Cykelpendling

AddthisShare   FeedRSS feed  

På nått underligt sätt känns det bra att vara på ruta ett igen. Jag är lika tung, och nästan lika otränad, som när jag en gång började konditionsträna 2005. Och återigen ställer jag mig frågan: ”hur kommer jag igång?”. Det är så lätt när man är i god form och tränar var och varannan dag att bara köra på. Allt känns ju så skoj. Men att komma igång efter ett längre uppehåll, med allt för många kilon runt midan, är inte lätt.


Så nu gör jag exakt som när jag kom igång 2005. Jag har börjat cykelpendla till och från jobbet. 18 km på ca 50 min. Bättre träning finns egentligen inte. Vågen har väl inte börjat peka nedåt så mycket ännu, men jag tar det som det kommer. Frånvaron av pendelkort kommer nog göra sitt, efter några månader. Sen äter jag rätt bra nu. Gröt till frukost, råkost till lunch och vanligt käk till middag. Och inget bröd. Naturligtvis.


Men någon äggdieter etc. blir det inte denna gång. Istället samma långsiktighet i träningen som 2005. Cykelpendlingen ledde trots allt fram till både maraton (2006) och Ironman (2007).


Funderar på att ev. köra Lidingö Triathlon den 15:e. Men … man skulle skämmas att gå med våtdräkt som jag ser ut nu. Väntar kanske till nästa år. I övrigt blir det inga tävlingar. Men nästa år, då ska jag köra nått kul lopp. Vad det nu blir.

 
Written 718 weeks ago
3g61tdz3i2o0gcckc0oc 718 weeks ago

Linda Granath

Cykelpendling är verkligen kanon. Det är den där motionen som blir av varje dag som gör skillnad. Du är snart tillbaka igen!
28461 718 weeks ago

waagaard

Kul att du är igång kompis! Kör själv cykelpendling (16km) Kanon att köra Cykelcrossen, de små bromshantagen har räddat många situationer, jag har satt på tunna däck för att få lite mer racerkänsla.

Till jobbet tar jag det lite lugnt, hem kör jag intervall och backträning, rätt skön pump i benen!

Mao Cykelpendling är kanon, 6-7 timmar i träningsdagboken alldeles gratis!
6061 716 weeks ago

HakanLarsson

Javbisst, jag är igång igen. Kör ju 90 minuter cykel måndag - fredag, samt löpning på helgen. Känns roligt igen !! Dock är jag ju ännu för tung. Men det ordnar sig.