Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 48year

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Cykelsemester anno domini 2010

AddthisShare   FeedRSS feed  

Igår påbörjade jag en liten udda cykelsemester. Hade ju egentligen tänkt cykla från Stockholm till Överkalix. En sträcka som hade mätt ca 120mil. Tanken var att jag skulle sesa utan packning och att jag skulle kunna sova hos polare längs vägen, men det sket sig. Så jag valde istället att åka upp med frugan och Isola med bil till Umeå och sedan cykla därifrån. Så igår cyklade jag Umeå - Piteå. I övermorgon cyklar jag vidare till Överkalix. Ev. bär det sedan av till Dorotea. Får se hur vädret blir.


Gårdagens cykling blev i alla fall ljuvlig. Sol och medvind. Jag satte inte på min trippmätare, men resan blev nog ca 22-23 mil. Eftersom jag inte ville följa E4:an fick jag hålla mig kring mindre vägar. Ofta grusvägar, så det var klokt att jag valde cyklocrossen i stället för racerhojen. Fram till ost-staden Burträsk gick det lätt. Sedan hade jag tänkt forsätta norröver några mil väster om kusten, men min GPS ville promt att jag skulle cykla genom Skellefte och längs kusten. "Ja, ja", tänkte jag, "man får väl lita på tekniken".


Men det skulle jag inte ha gjort. Vägar som min GPS märkte som vanliga vägar, visade sig vara snirkliga grusvägar. Och när jag kom till Burträsk och skulle cykla till byn Ålund, visade det sig att vägen skulle byggas om. Så istället för asfalt, låg det makadam på vägen. I mina drömmar hade jag tänkt snitta ungefär 30 km/h under cyklingen. På denna väg snittade jag 10 km/h. Jag höll på å slå sönder mina handleder. Huh.


Men men. Fram kom jag tillslut. Härligt att ladda med lite pitepalt!! Nästa etapp blir 23 mil till Överkalix!





Just ja... Sen har jag köpt ett par back-to-basics-löp-skor. Fast syrran säger att jag ser ut som Ernst i dom...


 
Written 722 weeks ago
No_small_image 722 weeks ago

starkeadolf

Härligt!starkt jobbat,cykla på!
7137 722 weeks ago

Madde J

Hahaha, inte så manligt kanske, att ha skitsöta skor, men ja, haha, inget illa menat. :D Väntar på er anmälan till campet!!
18520 722 weeks ago

PetterLarsson

Härligt att höra, borde själv ta och göra göra fler sådana här äventyr. Väg 364 från Umeå till Skellefteå är dock helt och hållet asfalt och riktigt fin. Hade tänkt cykla till Byske via Ålund i lördags men med drygt 10-14km kvar kom detta vägbygge. Så det blev till att vända istället för att ta E4:an hem.

Fortsätt och kör på hårt.