Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 48year

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

FiveFingers

AddthisShare   FeedRSS feed  

Nu har jag rätt många mil i mina FiveFingers, så det är väl dags att skriva några rader om dem.



Jag skäms lite varje ggn jag tar på dem. Syrran säger att jag ser ut som Ernst. Och nog är det så alltid. Jag ser ut som en liten flicka i dem. Dom ser snarare ut som balettskor, än coola löpdojor. Men sköna, det är dom.


Första gången jag sprang i dem, fick jag lite ont på en sena på utsidan av vänster fot. Tog det lite lungt dagarna därpå, men sedan har jag inte haft några problem. Idag hade jag dem på en orienteringsrunda. Man kan tro att den släta sulan ska vara halkig, men icke. Konstigt nog har man riktigt bra grepp, även på våta stenar. Dessutom känner man stenen väl, så kan kan springa mer följsamt.


Personligen tycker jag att dom är enormt sköna. Fantastisk löpkänsla. Passar perfekt för dem som pose-springer. Sen jag köpte dessa, har jag faktiskt inte nyttjat mina gamla löpskor. Men jag antar att jag kommer att plocka fram dem igen, när snön kommer.


Så jag kan inte göra mer än ge dem med beröm godkänt. Förutom efter den första rundan, har jag inte känt av någon skada eller så. Men som alltid ska man ju inte övergå till nya tekniker eller utrustning på en gång, för då kommer skador som ett brev på posten. Jag började med lite kortare turer, upp till 15 minuter, och har nu successivt ökat distansen, så nu springer jag ledigt 90 minuter utan några problem.

 
Written 718 weeks ago
6061 718 weeks ago

HakanLarsson

Vad det ger i praktiken, tja ... det ger ju väldigt bra känsla när man springer i terräng. Följsamt lixom. Fat en nackdel med "tår" är att man lättare stukar tårna, framförallt dom två mista. Lätt att tjonga i dom i grenar, stenar osv. när man springer i terräng. En annan att gräs tenderar att fastna mellan tårna... :-) Men jag är ändå helt såld på dem. Känns som att springa barfota. Nästan.
49441 717 weeks ago

peakXp

Man blir lite sugen på att testa faktiskt. Kanske nästa år, har ju lagt ner löpningen för tillfället.
6061 716 weeks ago

HakanLarsson

Jodå. Men hjärnan anpassar sig. Efter ett tag ser hjärnan till att inte klafsa på som man gör med vanliga skor, dvs. man undviker större stenar, rötter osv. utan att tänka på det. Men som sagt, detta är bara en kul sak. Tror nog man ska fortsätta springa i sina vanliga skor. Men det kan vara skönt att varva med sånna här. Någon gång ibland. :-)