Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Jultraditioner

AddthisShare   FeedRSS feed  

Julafton är här. God jul allihopa!


Tog mig en minut och blev lite sentimental. Tänkte tillbaka på åren som gått och vad julen betytt för mig. Försöker minnas att jag var lite av en traditionalist under uppväxten. Ville att det alltid skulle vara som det alltid hade varit. Same same liksom. I sena tonåren vände jag helt på bladet och började skapa nya traditioner. Åren gick och tror inte att en enda julafton haft liknande innehåll sen dess. Eller jo, julklappar förstås. I år firar jag tillsammans med Cäta i Västervik. Halva jobbet tyckte synd om mig och bjöd in mig till firande hos dem. Skoj förstås, men inte aktuellt. Skulle mest kännas skumt. Har faktiskt valt att ha det såhär i år. Jag trivs, trots att det inte är enligt tradition. Är lite avundsjuk på Tommy som firar på en varm strand i Thailand. Det bästa med det är att jag har kvar det på min lista att se fram emot.


För ett antal år sedan, ungefär samtidigt som jag började rucka på mina jultraditioner, så skapade jag en ny; att träna på julafton. Så även detta år. Jämfört med förra året, så var det här rena drömmen! 5-6 plusgrader, nästan vindstilla, snabba ben, relativt tort på marken och en kropp som svarade bra. Var till och med nere under 4-tempo bitvis. Förra året var det snöstorm, hagel, drivsnö, minusgrader, isigt och inte en käft så långt ögat kunde nå.


Blev glatt överraskad över hur många som var ute på denna dag. Såg flera löpare under min morgonpromenad med Cäta och sen ytterligare någon löpare under mitt pass. Framförallt så var det fotgängare ute. Inte för att ta sig från A till B, utan för att njuta av det fina vädret, få lite motion och kanske förbereda sig lite inför kvällens julbord. Längs cykelbanan från Slottsholmen till ljusstöperiet, så fick jag nästan träna mer slalom än löpning. Det var folk överallt! Bra! Ut och rör på er!


Nu blir det jul på riktigt. Sprättar en julmust och myser i soffan. Imorgon är det pass igen.


God jul!

 
Written 644 weeks ago
24608 644 weeks ago

bejjan

Blev "tomte" jogg här oxå i morse, vovven med och luvan på huvudet! sol å 4-5 minus -underbart!! är allt en bra tradition att träna tycker jag.. GOD JUL :o)