Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Löpa med hund

AddthisShare   FeedRSS feed  

Att löpa med en hund som löper skapar ibland konstiga situationer, speciellt när hundarna i allmänhet och ägarna i synnerhet, inte riktigt har kontroll och tror att det alltid är okej att hälsa när det kommer en ny hund förbi. Jag vill inte att hundar ska hälsa på min hund utan jag vill att min hund ska kunna passera andra hundar utan att bli överdrivet nyfiken. Detta är det tyvärr inte många som förstår. Problemet just nu är dessutom att vår schäfertik, Cäta, är i löpet och hanhundarna som först vill hälsa blir sedan helt tokiga. Är man då samtidigt ute och springer med hunden så kan det blir tvärstopp, axeln ur led och valpar till på köpet. För även om jag för det mesta har full koll på Cäta, så är hon inte riktigt sig själv dessa tre veckor, utan intresserar sig för det mesta.


Har passat på att springa mycket med henne den senate veckan. Dels för att jag tycker om det. Hon ska ändå ut och motioneras och jag ska löpträna. Sen är det otroligt bra sällskap och folk tittar storsint på oss när vi kommer löpandes. Tror knappt att de sett en löpare tidigare och än mindre i sällskap med en hund.


Pressade igenom nära 90 min idag, inget monstertempo, men det stod inte heller på schemat, utan mest mil på kontot, en skön naturupplevelse och som sagt dubbel motion för oss två.


Om ett par dagar mister jag mitt löpsällskap och får återgå till hörlurarna. Tror att jag generellt håller högre tempo med dem än med Cäta, men allt handlar inte om tempo heller. Hur som helst så blir det bilfärd ner genom Sverige för hela familjen lagom till påsk. Utan godkänt rabiesprov på hundarna så blir omvägen via Narvik ca 60 mil längre än om vi fått köra raka spåret. Sedan stannar resten av familjen i Stockholm medans jag vänder upp till kylan igen. Blir ett par dagar med minskad löpning med andra ord. Tur att den här veckan innehåller 8 pass så att jag ligger lite på plus!


Ska ta och torka svetten nu innan det vankas middag för mig och mitt löpsällskap. Keep it up!

 
Written 680 weeks ago
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 680 weeks ago

Vidstige

Jasså, både du och hunden löper. ;)
Det låter jobbigt att löpa med löpande hund (tik).