Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Pages

  • No pages

Ower Link Blog

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Tusingar

AddthisShare   FeedRSS feed  

Hej


Eftersom jag vägrat blogga fram till idag, så skrivs detta med ett stort kors i taket över mig. Här på bloggen kommer jag att följa upp min träning, som just nu siktar in sig på debut i Stockholm halvmaraton i september. Dessutom är det tävlingsdebut. Har aldrig sprungit ett lopp tidigare. Eller jo, 60 m på mellanstadiet, men det räknas inte riktigt.


Jag ger inte mig själv de bästa förutsättningarna för loppet, eftersom jag bedriver träningen på 70 grader Nord, i Lakselv, Norge. Inför påsken som är en vecka bort, pratar invånarna om hur skoterföret är, om man kan ishavsfiska och vilka flaskor man ska köpa in innan vinmonopolet tar påskstängt.


Hur som helst så driver jag på träningen ändå. Dagens pass skedde på bana och tusingar stod på programmet. Var ett tag sedan sist, så jag tänkte ge mig själv 3x1000 m i 4:40 min/km plus 2x1000 m i 4:20-tempo. Nu ville benen annorlunda. Redan den första intervallen hamnade tiden på 4:25, och jag undrade nästan var det här skulle sluta. Fortsatte sedan på samma sätt och placerade 5 tusingar inom 5 sekunders marginal. Kändes riktigt bra!


Nu är det vila och laddning inför veckans restrerande pass. Siktar på snabbdistans imorgon, morgonjogg + intervallpass på lördag och långdistans på söndag. Har lärt mig en sak under de 6 månader jag varit här uppe, nämligen att inte planera för mycket när det gäller träningen. Man får helt enkelt passa på att springa när vädret tillåter det. Med plusgrader de senaste veckorna, så har dock förutsättningarna dramatiskt förbättrats, men jag håller koll på yr.no varje dag för att veta om och när jag kan springa den närmaste tiden.


Nu löper jag vidare! Tja

 
Written 680 weeks ago