Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
10468
  • Pages

  • No pages

puppe Link Blog

Kvinna48year , Malmö, Sweden

Röda tights

en friskisledares bekännelser

Dagens ungdom!

AddthisShare   FeedRSS feed  

Idag hade jag skolpass. Två skivstångspass på raken med två grupper á 20 skolungdomar i 14-15-års åldern.


På dessa två grupper var det en handfull elever som verkligen gick in för träningen. De var uppmärksamma på mig som ledare och de försökte och gjorde sitt bästa. Resten var inte fullt så entusiastiska. Det snackades, fånades och vissa satte sig bara ner under passet och tittade på. Helt omöjligt att styra upp, och jag är inte rädd för att säga ifrån om man säger så.


När man ser detta blir man lite fundersam vart vi är på väg. Är alla ungdomar så här? Själv har jag ju alltid älskat träning, men jag vill minnas att fördelningen var tvärtom när jag var i den åldern. Vi var många som var sportintresserade både på fritiden och i skollag och det var en handfull som var ointresserade. När vände det? Eller har jag haft otur idag?


Headsetet fick vi inte igång, så jag fick skrika mig igenom passen. Det blev lite väl mycket boot camp i och med det plus min irritation över engagemanget. Rösten fick jag ju använda i alla fall. ; )

 
Written 757 weeks ago
46116 756 weeks ago

JessicaW

Undrar om inte ungdomar idag mest är som ungdomar alltid varit... Men, bara för att några skolungdomar inte var intresserade av just dina pass tror jag inte att man behöver ju upp hoppet för dem. Själv har alltid rört på något sätt, och tyckt mycket om det. När jag får välja själv vad jag ska göra vill säga... För usch, vad jag avskydde skolgympan. För mig fanns ingenting roligt i den. Bli tvingad att utföra sporter och övningar man inte alls tyckte om, och sedan bli betygsatt på det. Blä!
29449 756 weeks ago

ugly39

Jag tror att många låtsasdes vara ointresserade för att det var"rätt" att vara ointresserad. Grupptryck alltså! Inte för att det är mycket bättre iofs...