Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
10468
  • Pages

  • No pages

puppe Link Blog

Kvinna48year , Malmö, Sweden

Röda tights

en friskisledares bekännelser

Svettisdagarna

AddthisShare   FeedRSS feed  

I helgen var jag i Stockholm på Svettisdagarna, vilket är Friskis & Svettis eget träningskonvent. 1401 friskisfrälsta från samtliga F&S-föreningar i europa på GIH hela helgen. Från Malmö var vi ett trettiotal funkisar på plats och jag fick ta en plats i sista stund eftersom en annan ledare hade blivit sjuk.


Fyra pass och en föreläsning hann jag med. Skivstång (såklart!), Jympa Insane, Free Flow med Magnus Ringberg och Risquee med Misty Tripoli. Dessutom satt jag bredvid på Totalövningar som jag inte fick plats på.


Magnus Ringberg är verkligen helt enastående. Hans pass Free Flow är en blandning av yoga/core/hopp/sparkar. Har du chansen att träna för denna gummiman så ta den! Han är stark och smidig och allt han gör ser så lätt ut. Många gånger var jag tvungen att bara stanna upp och titta på honom. Han hävade bestämt att smidighet är en övningssak, så jag får väl försöka ta mig iväg på fler yogapass.


Misty Tripoli har sin egen stil som hon kallar Groove Method. Det handlar om att gå utanför boxen, skita i om man ser dum ut och bara göra det som kroppen känner för. Jättekul och lite svårt för mig som håller mig inom boxen till vardags! Ett enkelt pass med endast två-tre rörelser per låt, som man fick göra i sin egen stil.


Föreläsningen jag var på hette Våga Mer! och hölls av Lennart R Svensson. Där handlade det om att låta medvetandets vakt ta semester och säga ja lite oftare. Kreativiteten främjas av att man inte alltid vet vad som komma skall, samt att man kan improvisera. Vi fick göra olika övningar för att öka blodgenomströmningen i hjärnan. Bl a gav vi bort imaginära presenter och byggde historier på tre ord som bänkgrannen gav oss.


Träningsvärken lös med sin frånvaro, men benhinnorna strejkade lite däremot. Kanske inte så konstigt i och med att jag hade många pass den veckan, vilket jag kanske sett till att inte ha om jag vetat att jag skulle åka på Svettisdagarna. Det verkar dock ha lagt sig tack och lov.


Förkylningen kom som ett brev på posten igår. Halsont och lite feber, men jag har å andra sidan inte varit sjuk sedan början på augusti, så jag får vara nöjd med en friskare höst än jag haft på länge.


Har aldrig varit på ett träningskonvent tidigare, men nu blev jag sugen på mer. Ska försöka boka in mig åtminstone en gång om året tänkte jag.


 

 
Written 755 weeks ago
10468 755 weeks ago

puppe

Det var det verkligen! Enda tråkiga är att det nu kommer att dröja innan jag får åka igen. Det är ett tjugotal funkisar som åker per år och vi är ca 150 st.