Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Funktionell löpning

Jag har blivit frälst. Funktionell träning passar mig exakt. Var på ett föredrag om ämnet häromveckan. Föreläsarens ledord var: Instabilitet och rotationer. Lägger man in det i sin träning stärker man de inre musklerna runt rygg och mage.

Instabilitet kan vara stå på ett ben, stå på en boll, kliv om kring i krånglig terräng. Allt som påverkar balansen. In med armarna till kroppen och bålmuskulaturen måste jobba mer. Rotationer stärker de diagonala musklerna. Man blir stark i rörelsen.

Jag var tvungen att testa på min löprunda. Har en liten skogsbacke med ett nedlagt elljusspår där jag bor. Sprang dit men lämnade spåret så fort jag kunde och kastade mig in blåbärsriset. Satte kurs mot en låg gren som jag var tvungen att huka mig under för att ta mig förbi. Upp och ner för backarna. In i ett buskage där jag var tvungen att springa sicksack. Efteråt var jag piggare än någonsin.

Total mindfulness eftersom jag inte kunde tänka på något annat än var jag satte fötterna. Kände av rumpan ordentligt dagen efter, kändes jättebra! Ryggen var också trött vilket gissningsvis beror på dåliga magmuskler. Suverän träning att fortsätta med alltså men troligen inte överdriva i början.
Sådana här pass kommer att bli grunden i min styrketräning framöver. Då slipper jag tänka på att jag borde lyfta skrot så mycket. Kan bli en och annan hantel ändå.
 

Bilder

F423331b53c159a9afca543a9cd722a8
 
Skrivet för 489 veckor sedan
40681 489 veckor sedan

infrva

Mycket bra träning som skidåkarna kör mycket. Min bror sprang ofta runt vår sjö i stugan, helt obanat, tog ca 2,5 timmar. Betydligt jobbigare än ett vanligt pass.
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 489 veckor sedan

Vidstige

Jag har alltid gillat funktionell träning. I höstas sprang jag zick-zack utmed jogging-/gångstråket vilket innebar att jag ibland var tvungen att ta mig över parkbänkar, små murar samt några trappsteg. :)
No_small_image 489 veckor sedan

asanorman

Kul att fler gillar detta.
eler01: Känner mig jättestolt att du tände på idén. Jag kollar din blogg och ser om du skriver något om det var en kick när du testat.
infrva: Skidåkare verkar vara först med allt. De var väl de enda som körde stavgång för ett antal år sedan.
Vidstige: Bra grej med parkbänkar. DÅ behöver man inte ens vara i skogen.