Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Igång igen eller lust och disciplin del 2

Har haft bristande disciplin ett tag (apropå mitt förra blogginlägg). Förvisso kan jag trösta mig med en del alternativ träning, bland annat vindsurfingkurs i två dagar, men de senaste två dagarna finns inget att skylla på. Idag kom jag ändå ut igen. Nu mår jag toppen!


Jag har bestämt att jag ska köra något tuffare men kortare pass ett tag framöver.  Litet intervaller och tempo. Jag väljer att inte prata tider här för med mitt långsamma tempo är inte "tuffa" pass mycket att skryta med tidsmässigt.


Något jag kört ett par gånger och tänker fortsätta med någon gång i veckan är "supertusingar" som beskrivs här:


http://beta.marathon.se/traning/battre-snabbhet-med-supertusingar


MEN jag har gjort dem till mina egna på detta sätt:


uppvärmning 5-10 min


100 m snabbt ( så snabbt som känns ok, jobbigt men inte kräkjobbigt)


30 s gå


200 m snabbt


30 s gå


300 m snabbt


30 s gå


400 m snabbt


2 min gå.


Upprepa 1 eller 2 gånger


nedjogg så långt man har lust


Passet känns mentalt bra genom att man börjar lätt: 100 meter kan man alltid springa. Kan man springa 100 är det lätt med 200. När man är uppe på 400 meter känns det långt och jobbigt men då kan man se fram emot 2 minuters vila och en jätteenkel 100 meters sträcka efteråt. Och då är man igång igen. 


Nästa löptur blir en tempotur på lördag:


5-10 minuters uppvärmning


15 minuter i lagom högt tempo


nedjogg 5-10 minuter

 
Skrivet för 475 veckor sedan
79896 475 veckor sedan

marika1

Fast det där att få springa fort lockar mig - bättre än lufsandet jag får ägna mig nu... vilket iofs också ska vara bra för att på lång sikt förbättra kondisen.
Ja jag har också fått allt svårare att ta mig upp på mornarna :-// Jag har hittills simmat på morgonen ibland, men då har jag verkligen fått gå upp plågsamt tidigt. Får se hur det känns när jag väl kommer igång (nästa vecka), det var bara en av strategierna jag funderat över, utöver mer fasta rutiner, kanske dubbla pass de dagar då jag har mer tid...?
No_small_image 475 veckor sedan

asanorman

Du borde nog läsa Olga Rönnbergs blogg på www.mama.nu. Hon för en ständig kamp mot det långsamma joggandet och säger att det händer inget. Hon förordar att öka tempot. Som jag ser det så är enda risken att man går ut för hårt och skadar sig. I annat fall är det bara att jogga på. Börja med en gång i veckan och känn. Tror absolut på det! Speciellt om du vill.
79896 475 veckor sedan

marika1

Tack för tipset!