Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Kärlet med kraft

Efter flera veckors förkylning har jag äntligen kommit på en joggingtur. Mitt kärl är fullt med kraft.


Jag har läst boken wabi sabi som handlar om livsfllosofi och hur man kan tänka för att må bra. Där sägs att det inom varje människa finns ett kärl med kraft. För att orka ge kraft till andra måste ens eget kärl vara någorlunda fullt med kraft.


Mitt kärl är en stabil vas i genomskinligt blått glas (inte helt olik den på bilden). Den står stadigt på bred botten och är inte så hög. Tomheten i kärlet innehåller demonen självförakt som vanligtvis kommer fram i skepnaden av irritation och ilska mot dem jag i första hand skulle vilja ge av min kraft.


Kraften i kärlet tar sig formen av en fruktsmoothie. med inte för tunn och inte för tjock konsistens. Gärna med citron i för att ge litet bett och karaktär. Ibland finns bubblande champagne på toppen så bubblorna syns utanför kärlet.


Innan jag sprang ut var kärlet helt tomt. Har inte haft kraft för någonting roligt. Efter turen känns kärlet nästan fullt. Jag ser positivt på livet och är fast besluten att klara av mina utmaningar. Fick genast ork att uppdatera bloggen.


Vad finns i ert kärl?


Som ni förstår gillar jag tankeknep. Jag tror att hjärnan är med på vad som helst som man tänker och använder ofta olika varianter för att få styrka.


Ha en skön träningshelg alla kämpare där ute!

 

Bilder

79bcbc1eaebfdbc4613be139969b7daf
 
Skrivet för 483 veckor sedan
49441 483 veckor sedan

peakXp

Påminner om Qi (med alternativa stavningarna Ki eller Chi). Jag kan inte påstå att jag tror på osynliga krafter, men faktum är att efter en stunds Qi Gong tex så känner man sig mer "laddad" på något sätt. Alla som inte testat borde göra det tycker jag :)
79896 483 veckor sedan

marika1

Haha, och jag som klickade in för att jag tyckte att kärlet på bilden var så fint... ;-)
Jag tänker i liknande banor, men mycket i termer av "negativ energi" och "positiv energi". Energitjuvar gör jag mig av med. Mycken negativ energi går inte att undvika, men man får se till att kompensera med positiv energi på andra sätt. Och vad som ger denna positiva energi är så väldigt individuellt.
No_small_image 483 veckor sedan

asanorman

Tack för alla kommentarer!
Vidstige: SKulle vara kul att höra om dina tankeknep.

peakXp: Finns många saker som är likartade. Men de är liiitet olika. QiGong hade vi på lunchen en gång i tiden på jobbet. Passade inte mig just då, jag blev bara stressad men jag tror absolut att det funkar egentligen.

marika!: Yess, jag lockade in dig med en bild :-) Det där med energitjuvar hålle rjag med om. Släpp dem snabbt och man blir en helt annan människa. Och absolut helt olika vad som ger energi.