Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Rockring är riktigt roligt

Har köpt en Casall rockring idag och hoppas på ett nytt liv. Har alltid haft problem med att styrketräna mage och rygg. Det är ju såååå tråkigt. Den där rockringen har jag läst om tidigare men eftersom jag aldrig kunnat rocka med rockring så har jag varit mycket tveksam. Idag bestämde jag mig för att det knappast kan vara omöjligt att lära sig och gick och köpte en.


Jag kan säga att jag blev mycket förvvånad. Den är betydligt lättare att använda än en sådan där platsring som barnen har. Efter några minuter när jag fått tillknixen att få upp den igen med höfterna/låren så var det hur lätt som helst, kul och jobbigt! Känner mig tämligen slut på mitten just nu men vill fortsätta ändå.

 

Bilder

F9ffae23a7d1fbddc4926fe98bbb9240
 
Skrivet för 487 veckor sedan
31850 487 veckor sedan

proppan2

Kul grej! Vad skiljer den från en "barnrockring"? Och hur mycket kostade den? *nyfiken*
No_small_image 487 veckor sedan

asanorman

Det är bra att vara nyfiken. Den skiljer sig på litet olika sätt
1. Den är tyngre. Min väger 1,2 kg men det finns 1,5 också har jag sett. barnrockringar väger knappt något jämförelsevis.
2. Större diameter, okring 1 meter. Ingen aning om det påverkar träningseffekten eller gör det enklare att rocks
3. Det finns som kullar(bulor/knölar på insidan som nog tjänar något syfte. Man lir litet mosad runt magen och det ä rinte alldeles bekvämt men jag tror man vänjer sig.
4. Själva ringen är också tjockare, omkring 4 cm.
5. Isärtagbar också! Man kan ta med sig den i väskan om man ska någonstans.

Jag köpte min på Stadium för 349. Kanske finns billigare någon annanstans.
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 487 veckor sedan

Vidstige

Jag har oxå funderat på att skaffa en sådan rockring. Jag tror att det är enkel och kul träning. Måste fundera på vilken vikt jag ska ta. ;)