Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Tae Bo - alternativ träning

Igår var planeringen att springa ett tempopass (tempo för att vara jag alltså). Tillvaron ville annorlunda och jag var tvungen att hålla mig hemma. Körde litet alternativt istället genom en DVD jag köpte för ett tag sedan från Amazon.


Ta Bo-DVD:n är ett kampsportsinspirerad workout som jag gillar att kära någon gång ibland. Litet annorlunda övningar mot vad jag är van med. Kan inte påstå at kampsport är något jag har någon erfarenhet av. Men det är urkul att göra en "roundabout" en slags spark bakåt. Jag känner mig jättecool. Billy Blanks som instruerar är litet kul. Övrningarna har högt tempo och känns inte som något för den som har lätt att sträcka sig. Han är ändå supernoga med att hela tiden säga att det är ok att vila och att man ska göra övningarna efter sin egen förmåga. Som avslutning kör han en del mentala grejer. Han är utomordentilg på att peppa. Har en fruktansvärd träningsvärk i magen idag. Mycket magövningar i det jag körde igår men det känns bra.


En sak jag har svårt at förstå är att det inte finns fler tränings-dvd:er på marknaden. De har föralldel kommit senast  året men det är mycket yoga-dvd;er. Zumba har jag sett på sistone så snart kanske vi blir helt översköljda av allt möjligt. Känns som det borde finnas en stor marknad för detta. Om man inte har tid att gå på gympapass är det jättebra med en dvd. Om dvd:n kostar 150 pix så är det billigt ändå bara man kör den en handfull gånger om man jämför med enstaka biljetter för de flesta passen på stan.


 


 

 
Skrivet för 474 veckor sedan