Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Vilar inte längre men funderar krng det mentala i en lagtävling

Hoppsan. Jag kom visst av mig med skrivandet när jag vilade, så det kan gå.


Bellmanstafetten har vissa svårigheter som egentligen kräver speciella uppvärmningsmetoder. När man ska vänta i växlingsområdet på sin kompis så vet man som amatör inte exakt när de kommer. Man har värmt upp och vill vara i god tid vid skranket och då blir man stående. När man har stått 30 sekunder känns det som 15 minuter och man börjar undra om personen har brutit. Joggar litet på stället men tankarna far omkring i hela huvudet och det är omöjligt att kopppla av.


Plötsligt kommer hon äntligen och man blir så upp i varv. Hoppar och skriker och pulsen upp i topp innan man ens har börjat. Tar pinnen och susar iväg. Sedan komemr tankarna igen. ajaj, nu kansk ejag startade för fort. Jag kommer krokna och jag förstör för hela laget. Nu måste jag snabbt komma in i lunken.


Min lunk dök aldrig upp. Jag tyckte det var jobbigt hela tiden utom när det var jättejobbigt. Min sluttid var ändå ok utifrån mina förutsättningar men jag skulle tjäna på att bli snabbare. Jag hoppadespå stordåd och av det blev intet.


Kort sagt: Det mentala är viktigt när man är med i ett lag. Avslappning och positivt tänkande är  framgångsfaktorer både för loppets känsla och sluttid.

 
Skrivet för 418 veckor sedan
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 417 veckor sedan

Vidstige

Det mentala är viktigt ÄVEN när man är med i ett lag. Däremot kan jag tänka mig att det är en annan sorts mental förberedelse man måste göra.
Grattis till lyckad Bellmanstafett, även om du själv inte verkar vara helt nöjd med din insats.
No_small_image 417 veckor sedan

asanorman

Ja så är det såklart. Inte er mental träning men annan mental träning. Jag är nog bara missnöjd med att min kapacitet inte är bättre. Bättre att träna på än att sitta inne och tjura.