Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account

HakanLarsson Link Blog

ManHåkan Larsson, 48year

TriathlonLarssons blogg

- Vi tar det som det kommer...

Sista träningspasset...

AddthisShare   FeedRSS feed  
Just nu känns det lika pirrigt som den där gången jag skulle uppträda inför klassen. Lika ångestladdat som inför första tentan. Lika osäkert som inför körkortsprovet. Lika famlande som inför lumpen.

Jag räknar ned dagarna. Klockan tickar. Tvivlet kommer. Har jag verkligen förberett mig så gott jag kan? Kunde jag inte ha kört något hårdare i söndags för två veckor sedan? Ska jag verkligen springa i mina nya skor? Borde jag inte ha bantat bort ytterligare två kilo? Kommer kroppen hålla?

Jag vet att när jag väl står där på startlinjen kommer jag vara helt lugn. Och jag vet att jag kommer att njuta av de 30 första kilometrarna. Och när jag väl kommer i mål, väntar frugan med Champagne. Och jag kommer att må som en kung. Men just nu är det för långt till dess. Just nu minns jag bara hur jobbigt det var att genomföra mitt förra Marathonlopp. Hur jag huttrade trots att det var stekande hett. Att det gjorde så ont i benen, att jag inte noterat att en tånagel lossnat. Hur jag räknade steg, trots att det var 10.000 meter kvar.

Men vissa saker måste man gå igenom. Efter uppträdandet kände man sig stärkt. Efter tentan insåg man att man ju var rätt vass på matte ändå. Och körkortsprovet var ju enkelt, och lumpen inget man ångrar.

Idag genomförde jag mitt sista lätta träningspass. 8 km i lugnt tempo. Jag har inte ätit några kolhydrater idag, för att tömma kroppen på glykogen. Imorgon börjar kolhydratladdningen.

Tärningen är kastad.
 
Written 937 weeks ago
B9dfa6bb55186410aa7d086d4ae693c42380e28399f54f26ea51d573733f6b59 1276 weeks ago

Tjarven

Mycket vackert! Vart underhållande att följt din framfart mot maran. Ska följa den på tv´n tror det sänds vad jag hört. Det får blir mitt första maraton från tv fotöljen, mindre jobbigt liksom haha. Är trots det lite avis önskar good luck inte bara med väder och vind.
10805 1276 weeks ago

HerrDC

Lycka till!
4772 1276 weeks ago

Lews

Hehe, tur att jag inte är så lättpåverkad annars hade du nästan kunnat göra mig nervös också :).