Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Fotbollsträning

Idag har jag varit på tränarkurs i fotboll. Jaha det var ju ointressant. Världen vimlar av fotbollstränare.
Till saken hör att jag är helt novis på fotboll men har halkat in och blivit lagledare i mina döttrars (9 år) fotbollslag. Tränaren tyckte jag peppade så bra på en match och tyckte jag skulle leda laget. Det hoppade jag på smickrad som jag blev.


Efter ett halvår har jag nu gått fotbollsförbundets första kurs Avspark och nästa kurs (idag) ledarskap 1. Förra kursen var skräckinjagande när man kom till det praktiska. Skulle jag som aldrig spelat fotboll göra övningar tillsammans med en massa kunnigt folk. Ja så blev det men det var inte så läskigt. De lyckades visa tesen att det går att träna folk på olika nivåer. Jag kom undan den kursen med blotta förskräckelsen.


Idag var jag  lugnare. Jag visste att det skulle bli praktiska moment men insåg att det skulle gå bra hur jag än spelade. Det gjorde att jag kunde smygtitta litet på de andra. Och insåg att de hade fullt upp med sig själva även om de vet hur man spelar fotboll. Det finns ju ingen som har tid att studera hur dålig jag är. Och hur som helst Who cares. Dessutom kände jag mig inte alls korkad när vi skulle öva på att lägga upp ett träningspass. Alla var nybörjare på det och det märktes att osäkerheten var stor bland alla. Jag kunde blanda mig i diskussionen på en jämlik nivå. Min grupp skulle leda övningen vristskott och jag kan säga att det var inte aktuellt att jag lärde ut momentet. Men även de som kunde göra ett vristskott tyckte det var besvärligt att lära ut, så de kände inte heller sig trygga.


Sensmoral:


Ingen tittar på dig. Alla har nog med sig själva.


Våga prova. Hur det än går blir du starkare efteråt.


Du kan alltid bidra med något. Alla är på kurs, inte bara du.


 

 
Skrivet för 414 veckor sedan
41cdefc185c707703a7ab60f76426a705f5e4fc57f02e8a7f73ba6ef01ae30fa 414 veckor sedan

Vidstige

Bra sensmoral!
Speciellt "Ingen tittar på dig. Alla har nog med sig själva." gäller även när man går på gruppträningspass. Tänk på det när ni vill testa något nytt.