Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto

asanorman Link Blogg

KvinnaÅsa Norman, 53år

Tankar om träning

Löpning som livsstil för att hålla kontroll på vikten. Mentala trick och filosofiska funderirngar

Löpning som livsstil

Min första bloggpost. Rubriken känns redan skräckinjagande och uppmanande. För mig är löpning den perfekta träningsformen och en del av en livstil. Men jag kan ändå känna Luther på axeln. Du springer väl inte tillräckligt för att kalla det livsstil. Det finns många som är bättre än du.


Som förälder till 3 barn gäller det att vara tidseffektiv.  • Löpning kan starta direkt utanför dörren. Ingen transportsträcka till någon träningslokal.

  • Löpning är också meditativt. Jag är ensam med mina tankar och kan fokusera på det jag vill.

  • Löpning är också avstressande. Bekymren känns mindre allvarliga efter en löprunda.


Många saker på en gång=perfekt!. Jag har en basambition (eller skamgräns) att springa 3 ggr i veckan. Uppdelat på långpass, intervaller och vanliga pass. Inte så hög träningsdos men jag försöker vara seriös i det jag gör. Jag har bestämt mig för att få kalla det en livsstil. Det är inget special utan en del av livet.


Jag är ingen snabbspringare. Får man kalla det löpning? Eller är det jogging? Jag kallar det löpning. Det gäller att hålla fanan högt.


Löpning är mitt sätt att hålla kontroll på vikten. För att vikten ska gå neråt skulle jag behöva öka träningsdosen vilket jag också gör periodvis. Ökningen måste dock vara en del av livsstilen. Cykla till jobbet är en bra grej men det orkar jag bara delar av året. Jag har 1,4 mil till jobbet och fysiskt är det inget problem. Men jag blir så trött i huvudet av att koncentrera mig på trafiken att jag tröttnar.  Tydligen behöver jag den där avslappningen på pendeltåget. Här behöver jag hitta livsstilen som passar med cykling. Jag har inte hittat den riktiga motivationskicken.


Tips mottages tacksamt!


Som sagt, löpning som livsstil är nog olika för var och en. Jag struntar i Luther och berömmer mig själv för det jag gör. Andra har andra förutsättningar i det de gör och är lika berömvärda.

 
Skrivet för 491 veckor sedan
80991 491 veckor sedan

beagle00

du kan juh ta en dag i veckan att cykla till jobbet sen öar du till 2 dagar osv. =) lycka till hur som hellst
No_small_image 490 veckor sedan

asanorman

Ja, du har rätt. Jag skulle kunna bestämma att jag bara FÅR cykla en gång i veckan. Vet inte om det går att lura mig men jag kan ju försöka.