Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto
A7ubnswjq00gc4ko8csc
  • Sidor

  • Det finns inga sidor

Ower Link Blogg

Daniels blogg

Om löpning och livet i stort

Seedningslopp Göteborgsvarvet 2012

Årspremiären är avklarad. Banan var inte lika flack som jag förväntat mig, men det var inte många höjdmeter. Däremot var det långa raksträckor och olyckligtvis så låg motvinden på i den längsta stigningen.


Målsättningen var att först och främst ta mig fram och upp i startgrupperna till Göteborgsvarvet. Detta var egentligen klart så länge jag fullföljde loppet. Nästa målsättning var att ta mig under 47 min. Den gräns där måltiden från seedningsloppet skulle räknas upp med en högre kofficient än om man sprang under 47 min. Nästa målsättning var att ta mig under 45 min. Detta var mer min målbild om vad jag realistiskt borde klara av.


Tre varv á 3333 meter. Under 45 innebar 15 min per varv. Första gick i lugnt och skönt tempo. Gruppen var fortfarande stor och benen var lätta. 15,11. Lite efter, men fortfarande realistiskt.


Andra varvet var det meningen att jag skulle ta igen lite av tiden från första varvet. 15,08 blev det, vilket var snabbare än första men jag fortsatte att tappa tid.


Ojdå, bara att ge järnet de sista varvet. Försökte klippa i lite den första biten, då det fortfarande låg medvind i ryggen. 4:17-tempo hann jag uppfatta från klockan. Okej, det känns bra. Sen kom motvinden, uppförsbacken och tröttheten. Upp för backen med vinden i ansiktet gick det i ca 4:45-tempo. Ajdå, nu tappar jag allt jag har tagit igen. Försökte räkna lite i huvudet för att inte missa seedningstiderna och målsättningarna. De verkade vara utom fara, men jag fick inte tappa för mycket de sista 2 km.


15,26 och ett slutresultat på 45,45. Puh.


Personligt rekord och en god seedning till 12 maj. Nu är jag trött men nöjd.


Pust!

 
Skrivet för 549 veckor sedan