Logo

Logga in

Logga in mig automatiskt vid nästa besök

eller

Glömt lösenordet?  ·  Skapa konto
Picture
  • Sidor

  • Det finns inga sidor

Lampfot Link Blogg

Madison Pop

Never leave it in the hands of the judges

Lampfots Blogg

Friskis vs. PRO - Livsstils-moralisering vs. Omtanke - Snö vs. Salt

Börjar med ett erkännande: Jag har inte gymmat sen, eh, typ förra våren. Kände mig preeetty duktig när jag drog mig dit igår, finally! Kände mig faktiskt riktigt pepp också! Skulle köra klassikern The Spartacus Workout. Hade kommit ur packrutinen hemma och irrade runt ganska många varv innan det kändes som att jag packat allt. Tog bussen och (gick först åt fel håll och) vandrade ner till Friskishuset. Har aldrig tränat där förr. Kändes schysst med ett nytt ställe, särskilt eftersom alla friskisar ääälskar Friskis så sjuuukt mycket - det verkar ju vara en sekt!


Nu har jag bestämt mig för att lägga min religionsfobi åt sidan - och tänka att jag liksom kanske missar nåt! Fixade ett 10-kort. Två sjukt trevliga människor i receptionen. Jag borde inte tycka att det är sjukt med serviceinriktad servicepersonal - men förväntar mig liksom inte det på förhand längre ;P Vandrade bort till omklädningsrummet. Sjuuukt stort, heeelt gigantiskt! Och såklart rött överallt - bästa fighterfärgen hehe B-) Och hela fyra sminkspeglar - med hårtorkar! - I'm finding it hard to believe - I'm in heaven...från att vara ett av Sveriges sjukaste län och det näst fetaste... Hoppas de lyckas göra någon skillnad.


Började byta om - och här tog det roliga slut. I mitt förvirrade packande och klädväljande hemma, hade jag tillslut bestämt att bara ha jeans istället för träningsbyxor+sweatpants, på mig på vägen till gymmet. De långa fina svarta lightpantsen fick inte plats under jeansen, så jag lade dem på sängen. Och där låg de såklart kvar. Jag vandrade ut till receptionen och frågade om man kunde köpa byxor av dem. Nej det kunde man inte, men om jag ville kunde jag kolla om det fanns nåt kvarglömt. Hmm njäää men tack ändå


(Off topic: Vandrade bort till Preem, som hade renoverat toaletten så fett att jag övervägde att fota den, haha, mosaic i brandfärgskala, gröna växter, belyst spegel och helkroppsspegel - like a dämn Hilton!)


Skulle till morföräldrarna på landet efter träningen. Ringde och frågade om jag kunde komma tidigare. Yes. Vandrade bort till tåget. Fick hela 1 km promenad iaf :P


"PRO ringer och vill att jag ska gå såndär… stavgång! Hah! Vad ska jag ha det till? Jag har ju hela min trädgård! Fast jag har åkt lite skidor nu i vinter, mellan skottandet. Gör spår här i snön. Och så snöar de igen... och så får man… jaja, jag måste hålla mig igång iaf - hela tiden - det måste man." ("Trädgården" är en gård utan djur, med en del skog på ett berg.) Det känns alltid så skönt att komma till två pigga, starka och friska människor, 70-nånting, som inte är döende nååånstans - de är knappt ens lite sega!Jag kom att tänka på alla i-länningar som kolar av innan de fyllt 60 - vissa knappt 50 - för att de sitter på röven - för att de käkar skit. För att de - som jag ser det - lever självdestruktivt. Well, jag ska inte moralisera över vad folk gör med sina liv. Jag tycker friheten att få ansvara över sin egen kropp borde vara högprio i alla länders lagböcker. Tyvärr är det ju inte så. Bl.a. inte i überprettoländer som Sverige - och det känns som att det går utför, men så känns det väl alltid när något känns dåligt länge ;P


Men jag blir sååå tacksam när jag träffar folk som visar att man faktiskt kan sköta sig själv. Man behöver varken Hitler eller Stalin på axeln - eller runt fotleden - som dikterar vad man ska göra hela tiden. Men OM man ändå bestämmer sig för att ändra sin självbehandling för andras skull - varför inte göra det för de som finns i ens liv, som man bryr sig om - istället för de som sitter i ens riksdag, som man knappt ens snackat med?


Idag blev det halvmara-jogg, 8k, plus lite telepromenad som uppvärmning :) Lugnt och soft pass. Kände mig lite slö och omotiverad mot slutet, så jag gick lite. Men jag klarade passplanen på 8k / 60 min, heh - är fortfarande i de hypersofta startup-veckorna. Insidan av högerknät började gnälla lite mot slutet och då brukar jag bli lite grinig. Det gör inte ont, men jag blir rädd för att det ska bli värre - och när det är riktigt illa gör det ju paralyserande skitont. Trots att det var flera år sen det var så illa, så är det väl därför motivationen försvinner. Yeye, det va nicesomfaaaan att få in en runda mellan vädrena iaf :D


Sweet dreams

 

Bilder

B521afaf94ee4d28ae9536a9ae8b6399 1f8e0634c1d3cec90bb59400d74cb7e3
 
Skrivet för 561 veckor sedan
10468 561 veckor sedan

puppe

Hoppas att du gillar Friskis lika mycket när du väl tränat också. :)
Pictu 561 veckor sedan

Lampfot

Ja, jag hoppas det! :D
42728 561 veckor sedan

aCookie

Känner igen mig, "har inte gymmat på ett år börjar med Spartacus workout". I love it:-)
Tycker inte att man har med sig så mkt grejer till gymmet - förrän man kommer ur sin rutin. Då glömmer man såklart bort nåt (det viktigaste i regel).