Logo

Login

Log in automatically next time

or

Forgotten the password?  ·  Create account
15399
  • Pages

  • No pages

Trotter Link Blog

KvinnaTrotter Princess, 51year , Malmö, Sweden

Trotter's Blog

AddthisShare   FeedRSS feed

Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 | Next | Last

Framsteg!!

2008-07-04 16:18   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 3 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Fick mitt nya träningsschema av Madde,som lägger upp program åt mig,  (fantastiskt by the way-rekommenderas!) nu i veckan.Kikade på det och hickade lite när jag läste att hon nu tyckte att jagskulle göra dips med vikt. Javisst. Ok.MEN 10 KILO?!!! What? Vad tror hon att jag är, tänkte jag? Hulken ? Heh..! Men lydig som jagär gick jag och hämtade 10 kg s vikten på gymet.Hämtade faktiskt en 5 kilos också för jag tänkte att "det här går ju aldrig" och då är det bra att kunna byta snabbt till 5 an.Pinsamhetsfaktorn är ju ändå hög om man inte klarar en enda liksom..

Men HALLÅ!? Jag gjorde 4 st x 3!!!!! Och var förvånad rätt igenom!! Kom hem och jublade "jag klarade det jag klarade det!" till min käre sambo och var helt lyrisk i ett helt dygn. Vilken morot! Superhärlig känsla! :)

P.S Sambon är för övrigt numer även min fästman *lyckligt nyförlovad* ;) D.S

 

Annorlunda upplevelse...

2008-03-18 14:09   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 1 Comment   Images 0 Images Small_addthisShare

Efteratt ha dragits med en kass nacke/axel/arm (det ärokart om det är ennerv som är i kläm eller om det "bara" är musklerna som tjorvar) i en och en halv vecka är jag nu såpass bra att jag nästan tränar som vanligt igen. För ett par dagar sedan var jag ute och sprang min så kallade "skogsintervall". Det var en upplevelse kan jag säga...:) Det går ut på attjagska springa med ett däck fäst bakom mig en given sträcka och sedan springa samma sträcka utan. Upprepas 4 ggr.

Ni kan ju tänka er att det är bry bara att hitta en lämplig sträcka för att göranågot sådant. Min älskade pojkvän kommed ett förslag på en sträcka. "Nää..vafan..? Där är ju MASSA folk?" sa jag skeptiskt. "Nejdå" sa han hurtfriskt "knappt några alls och det är ingen som ser dig". Sagt och gjort.Dit,fäste fast däcket och började asa det mot vår tänkta start. Helt plötsligt hör jag pojkvännen glatt säga" Heeeejj Maaalin!" och vemstår där om inte vår arbetskollega. Jag ställer mig snabbt i en fräsig position lutandes mot ett träd för att dölja däcket bakom mig. Pojkvännen säger hjälpsamt" har du SETT vad HON gör?" flinar och pekar på mig. Jaha... Röd i ansiktet förklarar jag nåt jag knappt själv förstår om denna träningsmetod och känner mig sååå löjlig där jag står som en jävla draghäst.Och somom inte detta var nog, så blev jag även kommenterad när jag väl kom igång och sprang med däckhelvetet. Tanterna sa "ooooh -DET DÄR har jag aldrig sett förr!?" Fan,skammen var total. Men jag ger mig inte. Denna veckan ska vissa tekniska justeringar göras på däcket och jag tror ändå att jagkommer att springa samma runda då den i alla fall hade ett underlag som fungerade!:)

 

Ujujuj

2008-02-22 20:43   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 4 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

60 minuter på crosstarinern idag. Var lite seg i benen efter intervallerna igår,trött i kroppen överhuvudtaget.Tror egentligen inte det beror så mycket på träningen *rodna* utan mer på att dagarna försvinner i det där fåniga förälskelsetillståndet.

Träningsschemat jag har nu är riktigt roligt. Det börjar märkas att det ligger fler kondispass inlagda.Kroppen börjar förändras, har tappat ett par kilon, märker att jag har slimmat till mig lite. Spännande!v

 

Kärlek & Träning

2008-02-16 18:32   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Håhåjaja! Nykär och ändå hålla liv i träningen-det går faktiskt! :) Särskilt om den man har fallit för gillar att träna också.

 Träningen i veckan har dock blivit huller om buller.Simning först (?) eftersom det passade med jobbet. Intervaller på torsdagen där jag upptäckte att det är bra mycket jobbigare att springa med 5 graders lutning kontra 3, hade konstant blodsmak i munnen - sprang sen milen på fredagen på myyyycket trötta ben med kärleken som draghjälp..:)Och det behövdes,för i varje uppförsbacke så höllmina ben på att lägga av...musklerna var helt slut efter torsdagens intervaller! På eftermiddagenklämde jag in ett styrkepass efterso, jag visste att jag inte skulle orkamed det idag efter jobbet . Imorgon ska jag tvinga mig själv till gymet på kvällen.Ska se till att få sova ordentligt inatt så orken kommer tillbaka! :)

Som alla nykära så slarvas det med mat och sömn.. Hmm..Fast det är ju mest mysigt..!

 

Intervaller på löpband

2008-01-28 21:24   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 6 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Idag startade jag på mitt nya träningsupplägg som jag har fått utformat till mig.

Inledde idag med intervaller på löpband. När jag kom till gymet var såklart ALLA löpbanden upptagna.Suck.Satt där och försökte stirra ut dem som bara gick på löpbanden :)). Till slut blev ett av de"dåliga" löpbanden lediga. "Dåligt" för att displayen är så kass att man knappt ser varken lutning eller hastighet... När man springer och ska ändra så får man liksom hänga sig över för att kolla och hur lätt är det när man galopperar??! :D Körde 6 st 2min intervaller  med 3 graders lutning. Lätt jogg däremellan. Tog i ordentligt på ruscherna. Jag verkligen ÄLSKAR känslan men får efteratt ha tagit ut sig så ordentligt på konditionsträning. Det var detta jag tyckte var så underbart förr när jag sprang. Känslan, när man står efteråt totalt utpumpad, svettig och så jäkla GLAD, är obeskrivlig. Natural high. Trots att detta var ett kort 30 min pass så lyckades jag få den känslan för att jag vekrligen pressade på i ruscherna.

Nu ska jag duscha, äta och titta lite på TV, sen blir det välbehövlig sömn..!:)

 

Nattarbete & Träning

2008-01-23 17:44   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Läste Maddes inlägg om nattarbete och träning innan och  nu har jag precis haft ett träningspass efter att ha gjort natten. Nääääe -det är inte kul kan jag rapportera. 

 Idag var en av de dagar då sömnen inte funkade.Jag fick 4-5 h ytlig sömn och sen var jag klarvaken. Vred mig en stund,men gav sen upp och gick till gymet. Det blev otroligt segt. Jag blev trött bara av att titta på vikterna.Modifierade därför träningsplanen lite och körde bara rygg & biceps . Jaja,struntsamma. :)  Nu ska jag duscha och ge sängen ett försök till innan nattens pass. Man vet ju aldrig, kanske får man lite fysträning på jobbet inatt.Ibland bjuder ju jobbet på sådant som tur är.Man vet aldrig vad som dyker upp.Häromnatten fick jag t ex klättra upp på ett 15m högt tak för att leta tjyvar. Jag,som hade pälsat på mig vinterjacka och underställ för jag trodde att det skulle bli kallt, svettades floder i de 4 plusgrader som natten bjöd på.När jag satte mig i bilen efter klättringsäventyret så immade hela bilen igen!

 

 

 

Hahaaaa! Det GICK!

2008-01-09 13:53   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 2 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Rullskidor tillsammans med jycken-vilken upplevelse. :) Det är så surt som hundägare att ge sig ut på fysaktiviteter och INTE ta med sig hunden. Så jag har klurat på hur jag ska kunna ta med hunden när jag kör skidorna. Det är ju lite trafik ,andra hundar, barnvagnar osv här - så även om han är extremt lydig så vill jag inte riskera hans liv... Det krävs bara ett snedsteg och så är han ett biloffer.

 Lösningen heter skärp + flexikoppel i det -och VIPS så har du en flexibel långlina fäst i midjan:) 

Ochvilken UNDERBAR tur vi fick! Första hundra metrarna var han konfunderad...men han är å andra sidan van vid mina påhitt..vi har ju cyklat tillsammans , ridit tillsammans och massa andra grejer.. så han slappnade snabbt av och tyckte det därmed skidor - det var ju kanon.Flexikoppel var ju som grädde på moset- enmycket bra uppfinning tyckte han. Det var bara ett par gånger det var risk för vurpa . Hehe..en gång i ennerförsbacke när hantog vägen runt ett träd och en gång när han började krumbukta och leka med en pinne och drog mig i SIDLED=nicht gut!

Tror det blev ca 40min sammanlagt.Hunden är helt utslagen,men jag känner mig pigg&fräsch ochska bara äta lite sen bär det av till gymet.

 

Äntligen frisk!!!

2007-12-19 20:56   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Fruuuuktansvärd 1 1/2 vecka har förflutit. 1st riktigt riktigt hemsk förkylning (influensa?) satte P för alla träningsplaner. De dagar man är riktigt dålig känns det OK att inte träna,för då är man så dålig att man inser att det är helt ogörligt. Men dagarna då man insjuknar,och dagarna då man tillfrisknar...DE dagarna är hemska! Man vill bara komma igång!

Idag fick jagmitt första styrkepass efter sjukan. Jösses, det kändes att kroppen fortfarande inte riktigt varsomden skulle. Svettades floder,blev darrig och fick hemsk puls.Men det var det värt :). Idag gjorde jagdips med ca 5 kg s vikt för första gången.Kändes kul att nå ett delmål. Och dessutom med de kroppsliga förutsättningarna...Det var mest huvet som pressade fram det resultatet :) Jag var ju sååå träningssugen!

 

 

Stakupplevelse

2007-11-16 21:48   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Idag tog jag mig ut på mina inlines + stavar för första gången. Tanken med denna träning är att träna stakning.Jag har därför köpt fina,nya stavar. Som jag fick hjälp med att välja ut av den snälla STADIUMpersonalen.

När jag kom utstapplandes på mina skrillor idag upptäckte jag ett par saker:

1) stavar som är lagom långa utan inlines på är inte så långa närman står på + 10 cm inlines

2) Löv är jävligt hala

3) Att BARA staka ,alltså stå helt still med fossingarna, gör inte att man får upp någon högre fart 

4) Det är jobbigare än vad man tror att staka.Särskilt med för korta stavar.

I  40 modiga minuter stakade,stakade och stakade jag. Det var inte så spännande eftersom det inte gick så fort. Stavarna fäste inte direkt i asfalten så ibland slirade man liksom till och eftersom  stavarna som sagt var lite låga så resulterade det i att jag emellanåt nästan hade näsan mellan knäna.Heh! På hemvägen bestämde jag mig för att köra skejtingvarianten. Typ 100% roligare. Då fick man ju upp lite fart. Sen var det ju halvt livsfarligt eftersom jag flera gånger höll på att sätta fälleben förmig själv med stavarna,men det var det helt klart värt. 20min tog hemfärden.Alltså 60min "stakning"  sammanlagt. Skoj!

 

"Gympa" ?

2007-11-14 21:58   Pepps 0 Likes   Speech_bubble 0 Comments   Images 0 Images Small_addthisShare

Jag tränar en del på jobbet,men eftersom jag vill ha min träning förmig själv och att den ska tillhöra min "fritid" så köpte jag i våras kort på det gymsomligger närmst mig - Friskis&Svettis.

Jag köpte bara gym & spinningkort, för de andra passen på Friskis har jag aldrig gett såmycket för...Tycker att de i jämförelse med FORUM ochde andra gym jag varit på harvarit rätt så..tja..inte för att vara taskig, men riktigt sega och tråkiga. Tantgympa helt enkelt. *sorry*

Nu har jag i alla FALL lagt till gympapassen på mitt kort. Jaginser nämligen att jag behöver pass där JAG inte bestämmer vad som ska tränas! Gärna med inslag av rörlighet och stretch... :) Så idag var jag först på min spinning (lite av en besvikelse för min vanlige instruktör var borta och det var en mindre entusiastismerande tjej där) och efter det så gick jag på "ki-gympa". En slags kampsport inspirerad gympa. Humhum...med risk att låta neggig så tycker jag de där kamsportmomenten är mest mög. Känner mig skitfånig när jag står och gör jabbar och krokar...Vad f-n är det liksom?  Ge mig en sandsäck att slå på om det ska slåss, eller ge mig en sparringpartner ..men att stå där och vifta... Äh.. Fånich...:). Särskilt när man betänker att instruktören (eller nån annan i gruppen för den delen) sannolikt aaaldrig testat att slåss på riktigt..Nä,nu kanske jag är orättvis .Klart man inte behöver ha fajtats för att kunna köra ett sånt pass. Men varför har de där passen blivit såpoppis undrar jag? Tror folk attdelär sig försvara sig? För det är i så fall helt fel? Gör man det för att folk tycker attdet är roliga rörelser och för att det får igång folk? Okej..det kan kanske vara en anledning. Men jag tror inte att rörelserna i sig är bättre än några andra arm eller benrörelser du skulle kunna bygga ett gympapass på?Det är bara hippt helt enkelt...Jag får väl köpa det även om jag inte fattar grejjen.:)

I övrigt gillade jag faktiskt passet. Ska testa mig igenom utbudet och se vad som kan passa mig. Jag har ju varit bortskämd i många år med extremt bra aerobics och step instruktörer... Man kan inte jämföra med dem:)

Nöjd med dagens träning! Nu ska jag gå och lägga mig tidigt.OM jag inte fastnar framför TV:n ! :D  

 
Page: First | Previous | 1 · 2 · 3 · 4 | Next | Last